Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
Mozartkulor med chokladöverdrag, några delade så fyllningen syns, upplagda på ett fat.

Mozartkulor

Av ICA Köket
Publicerat den 31 oktober 2017
Under 30 min 3 ingredienser Medel Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 200 g marsipan eller mandelmassa
  • 100 g nougat
  • 100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar

Gör så här

  • Steg 1

    Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bita. Rulla marsipan- och nougatbitarna till bollar.
  • Steg 2

    Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut nougaten med marsipanen. Rulla till en jämn boll.
  • Steg 3

    Bryt bakchokladen i bitar och lägg den eller chokladknapparna i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  • Steg 4

    Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.