Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
En vit skål med pepparsås, står på en vit tallrik. Peppar och scarlottenlök ligger bredvid tallriken som dekoration.

Pepparsås

Av ICA Köket
Publicerat den 03 februari 2020
En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 msk hel vitpeppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk torkad grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk konjak
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Steg 1

    Lägg vitpepparen på en plåt och rosta den mitt i ugnen ca 10 minuter och krossa den sedan grovt i en mortel.
  2. Steg 2

    Skala och hacka löken. Fräs den, grönpeppar, rosépeppar och hälften av vitpepparen i smöret på svag värme. Häll i konjaken och låt den koka upp. Blanda ner vin, fond och grädde. Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner i såsen och låt sjuda ca10 minuter. Smaka av med salt och resten av vitpepparen.