Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
  • Recept
  • Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
Tips på ett smidigt sätt att göra biffar – i långpanna! Dessa potatis och -zucchinibiffar blir tunna, goda och perfekt krispiga i kanten. Serveras här med en god böndipp och sallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
2Portioner

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 250 g zucchini
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 50 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 msk hackad gräslök eller persilja
  • 1 förp blandad grönsallad valfri sort (à 65 g)

Gör så här

7 steg

Biffar

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  • Steg 2

    Riv potatis och zucchini grovt på rivjärn. Pressa ur vätskan.
  • Steg 3

    Krydda med salt och peppar.
  • Steg 4

    Riv parmesanosten fint och vänd ner hälften i grönsaksrivet.
  • Steg 5

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm och platta ut rivet ända ut till kanterna till ca ½ cm tjock platta. Strö över resten av osten och ringla över olivoljan. Sätt in i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Dippsås

  • Steg 1

    Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Mosa bönorna. Blanda bönor, vitlök och gräslök med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  • Steg 2

    Servera biffen skuren i bitar med böndipp och sallad.