Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
Tacopaj med tortillachips

Tacopaj med tortillachips

Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 september 2025
Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 250 g färsk pajdeg
  • 1 rödlök
  • 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 50 g tortillachips
  • 1/2 gurka

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  • Steg 2

    Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Täck eventuellt kanterna med lite folie. Grädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Steg 3

    Skala och hacka löken. Stek färs och lök i oljan i en stekpanna. Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Steg 4

    Rör ner kryddmix, bönor och tomatkross i stekpannan och låt koka ca 5 minuter. Häll upp i pajskalet.
  • Steg 5

    Blanda ost och crème fraiche och klicka på färsen.
  • Steg 6

    Lägg tortillachipsen på köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Steg 7

    Skär gurkan i tärningar.
  • Steg 8

    Servera pajen med gurkan.