Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Falukorvsgratäng med pasta

Falukorvsgratäng med pasta

Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
En klassiker med en twist! Falukorvsgratäng går hem hos både stora och små och är enkel att göra i en och samma form. Här varvar vi korven med mozzarella och toppar med en god crème fraiche-baserad sås. Servera med pasta och gärna något grönt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 550 g falukorv
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl ajvar relish
  • ½ dl hackad inlagd gurka
  • 2 msk chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • 4 portioner pasta
  • sallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skiva korven. Dela och skiva mozzarellan. Varva korv och mozzarella i en ugnsform, ca 20x30 cm
  3. Steg 3

    Blanda crème fraiche, ajvar, gurka och chilisås. Pressa i vitlöken och bred smeten över korv och mozzarella och toppa med riven ost. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.
  4. Steg 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera sedan gratängen med pasta och gärna sallad.