Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Krämig pasta med svampragu upplagt i djup tallrik

Krämig pasta med svampragu

Av Buffé
Publicerat den 10 oktober 2024
Hylla svampen och laga en krämig svamppasta! En mustig och lyxig svampragu smaksatt med timjan och vitlök blandas med nykokt pasta och serveras med riven ost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 500 g blandad svamp
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlökslyftor
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g pasta
  • salt
  • peppar
  • 2 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Steg 2

    Fräs lök, vitlök och svamp i smöret tills det får lite färg. Tillsätt tomatpuré och timjan, låt fräsa ytterligare någon minut. Häll på grädden och låt koka ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Koka pastan nästan klar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet (för 6 port).
  4. Steg 4

    Tillsätt pastan och ca 2 dl pastavatten i svampsåsen och låt koka någon minut. Toppa med osten.