
Stekt torsk med tomat och kräftröra
Av ICAs matkasse
Publicerat den 27 juli 2025
Stekt torsk tillsammans med tomat- och kräftröra. Fisken får en härligt krispig yta då den vänds i mjöl innan den steks. Som tillbehör serveras utsökt sås där kräftor blandats med smetana, tomattärningar, lök och dill. Ta en tugga och njut av de hänförande smakerna.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
- 2 tomater
- 1/2 rödlök
- 1 förp dill (à 20 g)
- 2 dl smetana
- 400 g torskfilé
- 1/2 dl vetemjöl
- 2 msk smör (eller margarin)
Gör så här
Steg 1
Skala och koka potatisen.Steg 2
Kräftröra: Låt kräftorna rinna av. Dela varje tomat i fyra klyftor och skär bort kärnhuset. Skär tomatköttet i små tärningar. Skala löken, hacka den och dillen.Steg 3
Hacka kräftorna lite grovt. Blanda smetana med kräftor, tomattärningar, lök och dill. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Torsk: Skär fisken i bitar. Salta och peppra den. Vänd den i mjölet och stek i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.Steg 5
Servera torsken med kokt potatis och kräftröra.