Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Av ICAs matkasse
Publicerat den 27 juli 2025
I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 400 g)
  • 140 g kalamataoliver
  • 1 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  • Steg 2

    Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form och pressa över vitlöken. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  • Steg 3

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 4

    Värm såsen.
  • Steg 5

    Servera kycklingen med ris, sås, oliver och rucola.