
Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola
Av ICAs matkasse
Publicerat den 27 juli 2025
I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
- 2 msk olja
- 2 vitlöksklyfta
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 400 g)
- 140 g kalamataoliver
- 1 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form och pressa över vitlöken. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.Steg 3
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Värm såsen.Steg 5
Servera kycklingen med ris, sås, oliver och rucola.