Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
  • Recept
  • Cinnamon rolls med glasyr

Kanelbullar med glasyr i en ugnsform, arrangerade i fyra rader och tre kolumner, på ett bakplåtspapper.

Cinnamon rolls med glasyr

Av Buffé
Publicerat den 16 september 2024
Baka kanelbullar på amerikanskt vis! Dessa saftiga cinnamon rolls bakas i en ugnsform och toppas med söt glasyr efter gräddning. Resultatet? En bulle som ingen fikaälskare kan motstå.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
12Portioner

Ingredienser

  • 2.3 dl mjölk
  • 8 msk socker
  • 12 g färsk jäst
  • 225 g rumstempererat smör
  • 2 rumstempererade ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 6 krm salt
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 1/2 msk kanel
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  • Steg 1

    Värm 2 dl mjölk tillsammans med sockret i en kastrull till 37°C.
  • Steg 2

    Smula jästen i bunken till en bakmaskin och häll över mjölken, rör tills jästen löst sig. Rör ner 100g smör, ägg och hälften av (8dl) mjölet i bunken. Tillsätt resten av mjölet och saltet och knåda till en smidig deg, ca 10 minuter. Plasta bunken och låt degen vila i kylen minst 6 timmar, gärna över natten.
  • Steg 3

    Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  • Steg 4

    Klä en ugnsform ca 25 x 35 cm (för 12 bullar) med bakplåtspapper. Kavla ut degen till en 30 x 40 cm stor rektangel på mjölad bänk. Bred ut fyllningen jämnt över degen. Rulla försiktigt ihop degen på längden. Skär längden i 12 delar. Lägg bullarna i ugnsformen och låt jäsa under bakduk 1 timme.
  • Steg 5

    Sätt ugnen på 200°C.
  • Steg 6

    Grädda bullarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna 15 minuter i formen.
  • Steg 7

    Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker, rör i 2 msk mjölk till en slät glasyr. Bred över bullarna.