Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Messmörsnittar med rökt lax

Messmörsnittar med rökt lax

Av ICA Köket
Publicerat den 01 december 2013
En liten förrätt eller snittar inspirerade av Norrland där en len messmörskräm bryter mot den rökta laxsmaken och frisk gräslök. Fräs lök, blanda med färskost och messmör, krydda med gräslök och lägg upp snyggt på tunnbröd med bitar av rökt lax på toppen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl messmör
  • 100 g färskost
  • 1/2 kruka gräslök
  • 10 bitar tunnbröd
  • 200 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka löken. Fräs den i smöret i en stekpanna. Låt löken svalna. Blanda den med messmör och färskost.
  2. Steg 2

    Skär gräslöken fint och vänd ner i osten. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Steg 3

    Servera krämen på tunnbröden och toppa med bitar av laxen.