Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Tuna melt pasta

Tuna melt pasta

Av ICA Köket
Publicerat den 02 januari 2024
Här tar vi tuna melt till nästa nivå, vi gör en tuna melt pasta! Tonfisk, riven hårdost och färskost tillsammans med grädde, jalapeño och lök tillagas i ugnen. Koka sedan pastan och rör ner den i den krämiga tonfisksåsen. Enkelt att laga och förvinnande gott att äta.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
  • 2 msk inlagd avrunnen jalapeño
  • 1 rödlök
  • 200 g färskost med vitlök & örter
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 5 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
  • 1 kruka persilja
  • 4 port pasta (gärna penne rigate)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Häll av tonfisken i ett durkslag. Häll av jalapeñon.
  3. Steg 3

    Hacka jalapeñon fint. Skala och hacka löken fint.
  4. Steg 4

    Vispa ihop färskost och matlagningsgrädde i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 4 port), till en jämn sås. Blanda i tonfisk, jalapeño, rödlök och riven ost. Krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Steg 6

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  7. Steg 7

    Hacka persiljan.
  8. Steg 8

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara 1- 1 1/2 dl av kokvattnet (för 4 port).
  9. Steg 9

    Blanda ner pastan i ugnsformen och späd med kokvattnet från pastan, ta lite i taget, tills pastan fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  10. Steg 10

    Strö över persilja.