
Cinnamon rolls med glasyr
Av Buffé
Publicerat den 16 september 2024
Baka kanelbullar på amerikanskt vis! Dessa saftiga cinnamon rolls bakas i en ugnsform och toppas med söt glasyr efter gräddning. Resultatet? En bulle som ingen fikaälskare kan motstå. Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
12Portioner
Ingredienser
- 2.3 dl mjölk
- 8 msk socker
- 12 g färsk jäst
- 225 g rumstempererat smör
- 2 rumstempererade ägg
- 8 dl vetemjöl
- 6 krm salt
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 1 1/2 msk kanel
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
Steg 1
Värm 2 dl mjölk tillsammans med sockret i en kastrull till 37°C.Steg 2
Smula jästen i bunken till en bakmaskin och häll över mjölken, rör tills jästen löst sig. Rör ner 100g smör, ägg och hälften av (8dl) mjölet i bunken. Tillsätt resten av mjölet och saltet och knåda till en smidig deg, ca 10 minuter. Plasta bunken och låt degen vila i kylen minst 6 timmar, gärna över natten.Steg 3
Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen.Steg 4
Klä en ugnsform ca 25 x 35 cm (för 12 bullar) med bakplåtspapper. Kavla ut degen till en 30 x 40 cm stor rektangel på mjölad bänk. Bred ut fyllningen jämnt över degen. Rulla försiktigt ihop degen på längden. Skär längden i 12 delar. Lägg bullarna i ugnsformen och låt jäsa under bakduk 1 timme.Steg 5
Sätt ugnen på 200°C.Steg 6
Grädda bullarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna 15 minuter i formen.Steg 7
Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker, rör i 2 msk mjölk till en slät glasyr. Bred över bullarna.