- Recept
- Kycklingrecept
Bulgogi på kyckling
Bulgogi på kyckling
Av Buffé
Publicerat den 19 oktober 2020
Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 1½ msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
- 4 msk japansk soja
- 3 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 4 rivna vitlöksklyftor
- 1 knippe rädisor (à ca 300 g)
- 2 salladslökar
- 2 msk risvinäger
- 4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)
- salladsblad
Gör så här
8 stegKycklingbulgogi
Steg 1
Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar.Steg 2
Rör ihop 4 msk japansk soja, 2 msk strösocker, 1 msk sesamolja och 3 rivna vitlöksklyftor, blanda ner kycklingen. Låt marinera i minst 20 minuter eller gärna över natten i kylen.Steg 3
Stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.
Rädissallad
Steg 1
Ansa och skölj rädisorna. Skiva tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken tunt.Steg 2
Blanda risvinäger och 1 msk socker tills sockret löses upp. Blanda med rädisor och salladslök och låt stå 15 minuter.
Chiliaioli
Steg 1
Rör ihop 1 dl majonnäs, ½ msk gochujang, 1 tsk sesamolja och 1 riven vitlöksklyfta.
Till servering
Steg 1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.Steg 2
Fyll salladsblad med kyckling, rädissallad och chiliaioli. Servera med ris.