
Fläskkotlett med sås på grillad paprika
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 januari 2026
För att piffa till den stekta fläskkotletten serveras den med goda och smakrika tillbehör. Här är det den fint orangea såsen som gjorts på crème fraiche, timjan och grillad paprika. Som om inte det vore nog så äter du även rätten ihop med en syrlig och fräsch sallad.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 förp grillad strimlad paprika (à 200 g)
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk torkad timjan
- 4 benfria fläskkotletter
- 1/2 rödlök
- 1 förp sallad
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Steg 1
Koka potatisen.Steg 2
Låt paprikan rinna av i en sil, men spara oljan.Steg 3
Koka upp crème fraiche, timjan och paprika. Mixa, med en stavmixer, till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Stek kotletterna i 1/2 msk olja från paprikan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.Steg 5
Skala och skiva löken tunt och skär salladen i bitar. Blanda lök och sallad med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.Steg 6
Servera kotletterna med sås, potatis och sallad.