
Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass
Av Buffé
Publicerat den 15 oktober 2012
Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 äpplen
- 1/2 dl havregryn
- 1/2 msk kanel
- 2 msk smör
- 2 msk honung
- Till servering: vaniljglass
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Klyfta äpplena och lägg i en ugnssäker form.Steg 3
Strö havregryn och kanel över äpplena.Steg 4
Smält ihop smör och honung och ringla över äpplena.Steg 5
Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 6
Servera äppelklyftorna med glassen.