
Kebab på kycklingfärs med pitabröd och paprikayoghurt
Av Buffé
Publicerat den 01 februari 2019
Goda smaker samlas i en kebab av kycklingfärs som du serverar i pita. Fyll pitabrödet med sallad, stekt kycklingfärs smaksatt med spiskummin och krämig turkisk yoghurt som du kryddar med grillad paprika och citron. Sätt dig och njut av en snabblagad och mättande måltid som gillas av både liten och stor.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g kycklingfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 ägg
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 2 msk olja
- 2 grillade paprikor
- finrivet skal och saft av 1 citron
- 2 dl turkisk yoghurt (10%)
- 1 hjärtsalladshuvud
- 4 pitabröd
Gör så här
Steg 1
Skala och riv vitlöksklyftan.Steg 2
Blanda vitlöken med kycklingfärs och salt.Steg 3
Blanda i ägg och kryddor i färsen.Steg 4
Forma färsen i 4 lika stora biffar (för 4 port). Stek biffarna på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 5 minuter på varje sida, eller till en innertemperatur på 72°C.Steg 5
Låt paprikan rinna av på hushållspapper.Steg 6
Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet.Steg 7
Strimla paprikan i tunna strimlor.Steg 8
Blanda paprikastrimlor och citronskal med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.Steg 9
Ansa och dela salladsbladen från varandra.Steg 10
Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.Steg 11
Servera kycklingkebaben med sallad och paprikayoghurt i pitabröden.