Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Krämig gryta med kyckling och mango chutney

Krämig gryta med kyckling och mango chutney

Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 maj 2025
Tack vare mango chutneyn är den här kycklinggrytan en riktigt härlig kombination mellan sött och salt. Till kycklingen och mango chutneyn serveras kokt ris och en sötsyrlig rödkålssallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • ca 400 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 + 1 msk olja
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 600 g snabbfiléer av kyckling
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 1/2 dl mango chutney (original)
  • 1 tsk curry
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

  • Steg 1

    Rödkålssallad: Strimla rödkålen tunt och lägg i en bunke och häll vinäger över och krydda med salt. Vänd runt och låt stå medan maten lagas.
  • Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 3

    Kycklinggryta: Strimla kycklingen och stek i 1 msk olja i en stor stekpanna eller stekgryta. Krydda med salt och peppar och häll i grädde, smulad buljongtärning, mango chutney och curry. Låt koka upp och sjuda ca 3 minuter.
  • Steg 4

    Blanda mjölk och majsstärkelse och rör ner i pannan. Låt koka upp och koka under omrörning ca 3 minuter, smaka av grytan med salt och peppar.
  • Steg 5

    Rödkålssallad: Blanda honung och 1 msk olja med kålen och krydda med peppar.
  • Steg 6

    Hacka gräslöken.
  • Steg 7

    Servera kålsalladen med gräslök, kycklinggryta och ris.