
Julköttbullar
Av ICA Köket
Publicerat den 26 oktober 1998
Julköttbullar är en klassiker på det svenska julbordet! Dessa goda köttbullar med kryddpeppar passar utmärkt till jul. Julköttbullarna är enkla att tillaga och smakar helt ljuvligt, vill du laga dem i förväg kan du tillaga dem i ugn.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 2 stora lökar
- 6 msk smör
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk (3%)
- 1 dl ströbröd
- 2 ägg
- 2 krm kryddpeppar
- 1 1/2 tsk socker
- 1 kg blandfärs
Gör så här
Steg 1
Skala och skär löken i bitar. Stek den mjuk i smöret, låt svalna.Steg 2
Blanda löken med grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Mixa slätt och låt svälla 10 minuter.Steg 3
Blanda ner ägg, kryddpeppar, 1 1/2 tsk salt och socker. Rör ner färsen och blanda hastigt ihop till en jämn smet.Steg 4
Rulla färsen till köttbullar med oljade händer eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.