- Recept
Auberginetagine med getostyoghurt

Auberginetagine med getostyoghurt
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- 1 aubergine (ca 300 g)
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen koriander
- 2 krm malen kanel
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 100 g torkade aprikoser
- 1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
- 1/2 citron (skal och saft)
- 150 g getost
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
Steg 1
Tagine: Skala löken, skär den i skivor och auberginen i tärningar.Steg 2
Hetta upp olivoljan i en stekpanna, stek löken och auberginen. Pressa i vitlöken och krydda med alla kryddor.Steg 3
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Strimla aprikoserna.Steg 4
Sänk värmen på plattan, rör ner kikärtor, aprikoser, tomater, vatten och buljongtärning i stekpannan. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.Steg 5
Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 6
Hacka persiljan och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda det med riset vid servering.Steg 7
Getostyoghurt: Smula ner getosten i yoghurten och smaka av med peppar.Steg 8
Servera taginen med ris och getostyoghurt.