- Recept
Cannelloni med zucchini och linser

Cannelloni med zucchini och linser
Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Fantastiskt goda cannellonis med umamirika gröna linser, hyvlad zucchini och krämig cream cheese med smak av både örter och vitlök. Cannellonin gratineras i ugnen i en ljuvlig tomat- och basilikasås och toppas med silkeslen mozzarella som smälter till perfektion. Servera med en krispig sallad på morötter och strimlad zucchini och njut!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 200 g färska lasagneplattor
- 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 200 g cream cheese vitlök och örter
- 1 förp basilikapesto (à 130 g)
- 2 förp pastasås basilika (à 390 g)
- 125 g mozzarella
- 2 morötter
- 1/2 förp sallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Lägg lasagneplattorna i ljummet vatten i 5 minuter så blir de lättare att rulla.Steg 3
Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 4
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller med potatisskalare. Sista biten kan skäras ner i salladen.Steg 5
Bred cream cheese och pesto på lasagneplattorna. Lägg på zucchini och linser. Salta och peppra. Rulla ihop varje platta från kortsidan.Steg 6
Lägg rullarna tätt i ugnssäker form med skarven nedåt. Häll över pastasåsen.Steg 7
Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter.Steg 8
Sallad: Skala morötterna och hyvla sen vidare med potatisskalaren till remsor. Skär salladen i bitar och blanda med morötter och zucchini.Steg 9
Servera cannellonin med salladen.