- Recept
- ICAs Matkasserecept
Halloumiburgare med klyftpotatis

Halloumiburgare med klyftpotatis
Av ICAs matkasse
Publicerat den 26 januari 2025
Att äta med händerna slår nästan allt! I detta hamburgerrecept steks halloumin gyllenbrun innan den får sällskap av fräscha grönsaker, krämig dressing och ugnsrostade potatisklyftor! Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g potatis
- 2 msk olja
- 2 tomater
- 1 förp krispsallad
- 2 förp halloumiburgare (à 200 g)
- 4 hamburgerbröd
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 förp soltorkadtomat tomatcrème (à 140 g)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan och salt och peppar. Häll ut potatisen på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter tills potatisen är mjuk.Steg 3
Skär tomaterna i skivor. Skär salladen i bitar.Steg 4
Blanda crème fraiche och tomatcrème, smaka av med salt och peppar.Steg 5
Stek halloumiburgarna i resten av oljan i en stekpanna.Steg 6
Servera halloumiburgarna i bröden med alla tillbehör.