Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Halloumiburgare med klyftpotatis

Halloumiburgare med klyftpotatis

Av ICAs matkasse
Publicerat den 26 januari 2025
Att äta med händerna slår nästan allt! I detta hamburgerrecept steks halloumin gyllenbrun innan den får sällskap av fräscha grönsaker, krämig dressing och ugnsrostade potatisklyftor! Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2 msk olja
  • 2 tomater
  • 1 förp krispsallad
  • 2 förp halloumiburgare (à 200 g)
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 förp soltorkadtomat tomatcrème (à 140 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan och salt och peppar. Häll ut potatisen på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter tills potatisen är mjuk.
  3. Steg 3

    Skär tomaterna i skivor. Skär salladen i bitar.
  4. Steg 4

    Blanda crème fraiche och tomatcrème, smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Stek halloumiburgarna i resten av oljan i en stekpanna.
  6. Steg 6

    Servera halloumiburgarna i bröden med alla tillbehör.