- Recept
- ICAs Matkasserecept
Het kycklingfärssås med linguine

Het kycklingfärssås med linguine
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
Vem vill inte ha lite variation i vardagen? Byt ut köttfärsen mot kycklingfärs, stek lök och morötter. Lägg i färsen och lite vitlök och låt sjuda med pastasås och grädde. Sen är det klart! Servera denna krämiga kycklingsås med pasta och sallad.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 msk olja
- 500 g kycklingfärs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 förp pastasås med chili (à 390 g)
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 4 port pasta (gärna linguine eller spaghetti)
- 65 g mangold (eller andra gröna blad)
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Kycklingsås: Skala och hacka löken. Tvätta morötterna och skär dem i små bitar.Steg 3
Fräs lök och morötter i oljan tillsammans med kycklingfärsen i en stor gryta. Pressa i vitlöken.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Kycklingsås: Tillsätt pastasås och vispgrädde i grytan och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Servera pastan med sås och sallad.