- Recept
- ICAs Matkasserecept
Kassler i ugn med pressad potatis

Kassler i ugn med pressad potatis
Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
En otroligt god vardagsmiddag som kommer att mätta både stora och små och som dessutom är lättlagad. Kasslern gräddas i ugnen med lök, en delikat crème fraiche med smak av tomat och basilika och parmesanost som smälter till en gyllene yta. Servera kasslergratängen med en fräsch krispsallad och något gott att dricka till.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 rödlök
- ca 550 g kassler
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 2 dl crème fraiche tomat och basilika
- 50 g grana padano
- 1 krispsallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala och koka potatisen.Steg 3
Skala löken, skiva den och kasslern.Steg 4
Häll av majsen i en sil.Steg 5
Varva kassler och lök i en ugnssäker form. Häll över majsen. Bred på crème fraiche och riv över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 6
Skär salladen i bitar.Steg 7
Pressa potatisen.Steg 8
Servera kasslern med potatis och sallad.