Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Pannbiff med löksås

Pannbiff med löksås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Ibland vill en hungrig mage ha en riktig middagsklassiker; pannbiff med potatis och löksås! Såsen ger en perfekt smakspets, och saltas upp med lite soja. Ät ihop med fräsch gurka och låt maten tysta munnar och magar!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl + 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
  • 1/2 msk olja
  • 2 dl hackad fryst eller färsk lök (2 dl hackad motsvarar 1-2 lökar)
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 msk japansk soja
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Koka potatisen.
  3. Steg 3

    Biffar: Blanda ströbröd, 1 dl mjölk, senap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i en bunke. Låt svälla någon minut. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma färsen till 8 små biffar (för 4 port) och bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna.
  4. Steg 4

    Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen på biffarna är 70°C, ca 12 minuter.
  5. Steg 5

    Löksås: Bryn löken i smöret i en stekpanna. Blanda 1 1/2 dl mjölk och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med grädde, smulad buljongtärning och soja. Koka försiktigt ca 5 minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Skär gurkan i tärningar eller gör hemgjord pressgurka.
  7. Steg 7

    Servera pannbiffarna med sås, potatis och gurka.