- Recept
Tacogratäng med grönsaker

Tacogratäng med grönsaker
Av ICAs matkasse
Publicerat den 05 januari 2025
Förutom att det är oerhört smarrigt, är det bästa med gratäng att den sköter sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att steka de mesta av ingredienserna i tacokryddan och hälla upp i en ugnsform. Sen blandar du crème fraiche och riven ost som du breder över. Efter 15 minuter i ugnen är det klart! Servera med ris, gurka och nachochips!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1/2 gul lök
- 500 g blomkålsris
- 2 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk japansk soja
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1 påse taco kryddmix (à 28 g)
- 2 dl crème fraiche
- 1 1/2 dl riven ost
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 gurka
- 100 g nachochips
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala och hacka löken.Steg 3
Stek lök och blomkålsris i oljan i en stekpanna. Rör ner tomatpuré och soja efter några minuter. Smaka av med peppar.Steg 4
Häll av majsen och rör ner den i stekpannan tillsammans med kryddmixen och 1 dl vatten. Blanda väl, låt det bli varmt och häll upp allt i en ugnsform, storlek ca 32x40 cm (för 4 port).Steg 5
Blanda crème fraiche och riven ost och bred över gratängen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 6
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 7
Skär gurkan i bitar.Steg 8
Servera tacogratängen med nachochips, ris, gurka och gärna lite extra ost.