- Recept
- ICAs Matkasserecept
Vegetarisk chili

Vegetarisk chili
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
Bjud på vegetariskt fredagsmys mitt i veckan, chili con soja! En smakrik chiligryta med en hemlig ingrediens – kakao. Sojafärsen tar också smak av oregano, pastasås med chili och kidneybönor. Serveras med svalkande gräddfil, ris och knapriga tortillachips.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 300 g sojafärs
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förp pastasås arrabbiata (à 390 g)
- 1 tsk kakao
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk strösocker
- 1 msk tomatpuré
- 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
- 1 kruka krispsallad
- 2 dl crème fraiche
- 1 förp tortillachips (à 200 g)
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och finhacka lök och vitlök.Steg 3
Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta tillsammans med den frysta sojafärsen några minuter.Steg 4
Tillsätt 2 dl vatten, buljongtärning, pastasås, kakao, chilipulver, oregano, socker och tomatpuré. Låt puttra ihop ca 5 min. Smaka av med peppar.Steg 5
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt bönorna i grytan och låt dem bli varma.Steg 6
Skär salladen i bitar.Steg 7
Skär salladen i bitar.