Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker

Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker

Av ICA Köket
Publicerat den 08 april 2021
Enklaste och godaste kyckling- och grönsaksmiddagen blir det när du gör det här receptet där allt görs på en plåt i ugnen. Låt kycklinglårfiléerna marinera en stund medan du skalar och skär rotsakerna. Laga till ca 30 minuter i ugnen och den goda ugnsmiddagen är klar att servera.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 citroner
  • 2 dl färska hackade örter (t ex basilika, rosmarin och persilja)
  • 1 dl olivolja
  • 1 förp kycklinglårfilé (à 630 g)
  • 400 g sötpotatis
  • 2 morötter
  • 400 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 100 g oliver
  • salladsmix

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Marinerad kyckling: Pressa ur saften från två av citronerna och hacka örterna grovt. Öppna kycklingförpackningen och häll i 1 dl av de hackade örterna, citronsaften, 1/2 dl olivolja, 1 tsk salt direkt i förpackningen. Vänd runt ordentligt. Låt kycklingen marinera ca 10 minuter. 
  3. Steg 3

    Ugnsrostade rotsaker: Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar. Tvätta och dela potatisen. Skala löken och dela i bitar. Häll av oliverna.
  4. Steg 4

    Tvätta en citron och dela den i bitar. Lägg rotsakerna och citronen i en ugnsform eller långpanna tillsammans med kycklingen och oliverna. Ringla över olivolja och strö över hackade färska örter.
  5. Steg 5

    Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills rotsakerna är klara och kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Till servering: Servera kycklingen med rotsakerna och gärna med en grönsallad.