Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Bulgursallad

Bulgursallad

Av Buffé
Publicerat den 02 mars 2015
En hälsosam och vegetarisk bulgursallad som du svänger ihop på bara 30 minuter. Härliga ingredienser som körsbärstomater, oliver och färska örter får det att kännas som att du är vid Medelhavet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk färsk oregano (2 msk färsk oregano motsvarar ca 1 tsk torkad)
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 morötter
  • 20 stora gröna oliver

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka bulgur enligt förpackningens anvisning.
  2. Steg 2

    Blanda den varma bulguren med olja, vinäger och kryddor.
  3. Steg 3

    Skala och skär små klyftor av rödlöken. Skölj och halvera tomaterna och skala och skiva morötterna.
  4. Steg 4

    Lägg upp bulguren med lök, tomater, morötter och oliver. Garnera med färska örter och ringla över citronolja.