
Enkel bearnaisesås
Av ICA Köket
Publicerat den 08 maj 2023
Få smaken av lyxig bearnaisesås på nolltid med detta enkla recept som använder crème fraiche istället för den traditionella emulsionen. Enkel bearnaise passar till rött kött, fläsk, kyckling eller grillade grönsaker och sparar tid utan att kompromissa med smaken.Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 dl crème fraiche
- 3 stora äggulor
- 2 tsk torkad dragon
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Steg 1
Koka upp crème fraiche i en kastrull och vispa ner äggulorna en i taget och tillsätt dragonen.Steg 2
Värm under vispning tills det tjocknar lite. Ta av från värmen och rör ner dijonsenap, vinäger och persilja. Smaka av med salt.