Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Fryst citrontårta med kokos

Fryst citrontårta med kokos

Av Buffé
Publicerat den 12 mars 2018
Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g riven kokos
  • 2 stora ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 1 msk finrivet citronskal och 1/2 dl citronjuice
  • ev gul hushållsfärg
  • chokladägg till garnering

Gör så här

7 steg

Kokosbotten

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Smält smöret och ta kastrullen från plattan. Rör ner socker, kokos och ägg.
  3. Steg 3

    Häll i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
  4. Steg 4

    Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt och ställ i frysen.

Fyllning

  1. Steg 1

    Vispa grädden fluffig. Rör ihop färskost och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden, citronskal och citronjuice. Tillsätt 
ev. lite gul hushållsfärg.
  2. Steg 2

    Häll smeten i formen och frys minst 8 timmar.
  3. Steg 3

    Ta fram tårtan ca 15 minuter före servering. Garnera med chokladägg.