- Recept
- Alla samlingar
- Grillrecept
Grillad spetskål

Grillad spetskål
Av Buffé
Publicerat den 20 januari 2025
Grilla spetskål för att lyfta fram dess naturliga sötma och få till härligt krispiga kanter – ett gott och enkelt sätt att förnya grillmenyn! Med en frisk touch av citron, nötiga hasselnötter och parmesan blir detta en ny favorit. Perfekt som tillbehör till grillat kött eller fisk, eller som en god huvudrätt i sig själv.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 800 g spetskål
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- 1 dl rostade skalade hasselnötter
- 100 g smör
- 1 1/2 dl riven parmesan (ca 50 g)
Gör så här
Steg 1
Ansa och skär spetskålen i 8 klyftor. Pensla klyftorna med olivolja och grilla över glöden tills den får fin färg. Grilla sedan kålen på indirekt värme tills den börjar mjukna, ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar.Steg 2
Riv yttersta skalet från citronen och pressa saften. Mortla hasselnötterna grovt.Steg 3
Bryn smöret. Vänd ner citronsaft och -skal samt mortlade hasselnötter.Steg 4
Skeda smöret över den grillade kålen och toppa med riven parmesan.