Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Av Buffé
Publicerat den 20 maj 2019
Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 150 g skivad bacon
  • 1 l färska jordgubbar
  • 100 g ädelost
  • 150 g salladsmix
  • 1 dl hackade rostade pecannötter

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Bryn kycklingen runt om i oljan tills den får fin färg. Krydda med timjan, flingsalt och peppar och lägg i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Låt svalna och skär i skivor.
  3. Steg 3

    Balsamicodressing: Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och krydda med flingsalt och peppar.
  4. Steg 4

    Strimla baconet fint. Stek i en torr panna tills det blir knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Steg 5

    Skölj, ansa och kvarta jordgubbarna. Låt rinna av på hushållspapper. Smula ädelosten.
  6. Steg 6

    Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg upp på ett stort fat. Toppa med kyckling, jordgubbar, bacon, ost och nötter. Ringla över resten av dressingen.