Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka

Av ICA Köket
Publicerat den 24 oktober 2017
Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • ströbröd till formen
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • florsocker till garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • färska bär

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
  3. Steg 3

    Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
  4. Steg 4

    Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp).
  5. Steg 5

    Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
  6. Steg 6

    Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
  7. Steg 7

    Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig du vill ha den).
  8. Steg 8

    Ta ut kladdkakan och låt svalna.
  9. Steg 9

    Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde och färska bär.