Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Av Buffé
Publicerat den 19 oktober 2020
Lomo saltado är en sötsyrlig köttgryta som är vanlig i Peru. Prova vårt recept på oxfilégrytan där ostronsås, koriander och tomat sätter smak och servera den på klassiskt vis: med både ris och pommes frites.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • 2 krm salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ¾ dl vitvinsvinäger
  • 4 msk japansk soja
  • 3 msk ostronsås
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 3 msk rapsolja
  • 1 finskuren salladslök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad koriander
  • pommes frites
  • ris

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär oxfilén i ca 1–2 cm tjocka strimlor. Krydda med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Rör ihop vinäger, soja och ostronsås.
  3. Steg 3

    Skala och skiva löken. Dela och kärna ur tomaten (kärnorna används inte). Skär tomatköttet i tunna klyftor.
  4. Steg 4

    Värm 2 msk av oljan i en stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 2 minuter. Lyft upp och lägg åt sidan.
  5. Steg 5

    Fräs rödlök, salladslök och vitlök i resten av oljan ca ½ minut. Tillsätt köttet och vinägersåsen och fräs ytterligare ½ minut. Rör ner den klyftade tomaten och koriander. Ta från värmen och smaka ev av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Till servering: Lägg köttet på pommes fritesen och toppa gärna med extra koriander. Servera med kokt ris.