Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Nachogratäng med majs

Nachogratäng med majs

Av ICA Köket
Publicerat den 07 augusti 2023
Denna nachogratäng innehåller så mycket goda saker, vi gissar att den kommer att bli en favorit hos de flesta. Färsen steks, tacoskrydda tillsätts och allt rörs ihop med salsan. Crème fraichen rundar av smakerna och krossade nachochips toppar hela rätten. Mums helt enkelt!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g blandfärs
  • ½ msk olja
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 300 g chunky salsa
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 75 g riven prästost
  • 100 g nachochips
  • ½ förp krispsallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och rör ner 1 dl vatten och salsan, låt koka upp.
  4. Steg 4

    Krydda crème fraichen med lite salt och peppar.
  5. Steg 5

    Låt majsen rinna av och blanda den med färsen. Häll upp färsen i en ugnsform, 20x30 cm och avsluta med crème fraichen. Rör runt lite försiktigt och strö över osten och krossa några nachos över. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Steg 6

    Skär salladen i bitar.
  7. Steg 7

    Servera tacogratängen med ris, sallad och resten av nachochipsen.