Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Omelett i matlåda

Omelett i matlåda

Av ICA Köket
Publicerat den 01 januari 2024
Tillaga omeletten direkt i matlådan det är både enkelt och smart. Ugnsomeletten fyller du med rivna morötter, skinka och ärtor. På toppen några söta körsbärstomater som både ger omeletten fin färg och är goda.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 200 g morötter (200 g motsvarar ca 2 st)
  • 2 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
  • 240 g rökt skinka
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 3 msk fryst basilika
  • 1½ msk majsstärkelse
  • 3½ dl mjölk
  • 12 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 matlådor i glas (15x20 cm med lock)
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn, riv också osten grovt på rivjärnet. Strimla skinkan.
  3. Steg 3

    Blanda morötter, skinka, ärtor (behöver ej tina), basilika och ost i en bunke.
  4. Steg 4

    Vispa majsstärkelsen med lite av mjölken till en slät redning i en kastrull. Vispa ner hälften av mjölken i redningen och låt koka upp under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner resten av mjölken.
  5. Steg 5

    Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Rör ner mjölkblandningen i äggen. Krydda med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Smörj 4 glasmatlådor, ca 15 x 20 cm med olivolja. Fördela ost/grönsaksblandningen i matlådorna. Fördela äggsmeten över grönsakerna.
  7. Steg 7

    Dela tomaterna i halvor och fördela dem överst i lådorna.
  8. Steg 8

    Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
  9. Steg 9

    Låt omeletterna bli kalla. Sätt på locket och ställ in i kylen, omeletten håller ca 3 dagar i kylen.