Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Sojastekt tofu med broccoli och chili

Sojastekt tofu med broccoli och chili

Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Kvällens middag är en explosion i smaker och färger. Den silkeslena tofun steks och serveras med broccoli, het chili, sesamfrön och mild salladslök. Pricken över i:et är den saltsyrliga såsen gjord på soja och vitvinsvinäger som gifter ihop tofurätten med det vita riset.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
  • 2 förp naturell tofu (à ca 250 g)
  • 1 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 röd chili
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk olja
  • 1 förp ärtskott (à 100 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sojasås: Skala och riv vitlöken. Blanda soja, 3/4 dl vatten, socker, vinäger och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen några minuter till en simmig konsistens.
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Tofu: Ansa och skär broccolin i mindre buketter, skala och skiva stammen.
  4. Steg 4

    Skär tofun i centimetertjocka skivor.
  5. Steg 5

    Ansa och skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  6. Steg 6

    Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  7. Steg 7

    Stek broccolin i hälften av oljan i en stekpanna några minuter. Blanda ner salladslök, chili och hälften av sojasåsen och koka upp. Lägg upp på en tallrik.
  8. Steg 8

    Stek tofun på båda sidorna i resten av oljan i stekpannan. Tillsätt resten av sojasåsen och låt koka upp.
  9. Steg 9

    Servera genast med ris och broccoli. Toppa med sesamfrö och ärtskott.