
Somrig sallad med pannoumi och jordgubbar
Av Buffé
Publicerat den 25 mars 2024
Matvetesallad med grillad pannoumi, jordgubbar och tomater. Servera din sommarsallad toppad med honungs- och limedressing samt dill, mynta och hackade hasselnötter. Riktigt god och enkel bjudmat en skön sommardag!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 dl matvete
- 250 g jordgubbar
- 250 g miniplommontomater
- ½ rödlök
- 200 g snackgurka
- 65 g spröd salladsmix
- 1 lime
- 2 tsk honung
- 3 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm chiliflakes
- 400 g pannoumi
- 1 msk olja
- 1 dl naturella hasselnötter
- ½ kruka dill
- 1 kruka mynta
Gör så här
Steg 1
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem och tomaterna i bitar.Steg 3
Skala och skiva löken tunt.Steg 4
Skiva gurkan tunt på längden med en mandolin eller osthyvel.Steg 5
Dressing: Riv yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda limesaft- och skal med honung och olivolja och krydda med salt och chiliflakes.Steg 6
Topping: Skär osten i stavar och grilla eller stek dem i lite olja, tills de fått fin färg.Steg 7
Grovhacka nötter, dill och mynta.Steg 8
Blanda hälften av dressingen med matvetet och salladsmixen. Lägg på jordgubbar, tomater och gurka. Strö på nötter och mynta samt toppa med osten. Ringla över resten av dressingen och servera.