- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Stekt fläskytterfilé i äppelgräddsås

Stekt fläskytterfilé i äppelgräddsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 26 januari 2025
Bjud familjen på fläskytterfilé med en sås som får smaklökarna att jubla. Denna sås svänger du enkelt ihop genom att steka filén och låta köttet sjuda tillsammans med grädde, äpple och lagerblad. Servera fläskfilén och såsen med ris som du toppar med fräsch persilja.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 gul lök
- 1 rött äpple
- ca 600 g fläskytterfilé
- 1 msk smör eller margarin
- 2 tsk majsstärkelse
- 1/2 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 lagerblad
- 2 tsk japansk soja
- 1 gurka
- 1 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skär löken i klyftor. Tärna äpplet. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor.Steg 3
Stek lök och kött i matfettet i en gryta och tillsätt vatten blandat med majsstärkelse, buljongtärning och grädde. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Lägg i äpple, lagerblad och soja och låt puttra ca 8 minuter.Steg 5
Tärna gurkan och hacka persiljan.Steg 6
Strö över persiljan och servera karrén i såsen med gurka och ris.