Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Ugnsbakat ris med kyckling

Ugnsbakat ris med kyckling

Av ICA Köket
Publicerat den 08 januari 2024
Laga allt i en ugnsform det är smidigt och enkelt, här gör vi en ugnsbakad variant av fried rice. Ugnsformen fyller du med jasminris, grönsaker och kyckling som kryddas med ostronsås och chili. Rör ner ägg i riset och tillaga en liten stund till innan du serverar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl jasminris
  • 4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
  • 2 msk ostronsås
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 250 g frysta ärtor
  • 2 salladslökar
  • 4 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • majonnäs

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Koka upp 5 dl vatten. Smula buljongtärningen i en ugnsform ca 20x30 cm, häll i vattnet och rör runt, så att buljongtärningen löser upp sig. Rör i riset och sätt folie över formen. Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga först i 25 minuter.
  3. Steg 3

    Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Blanda kycklingen med ostronsås och chiliflakes.
  4. Steg 4

    Skala och skär morötterna i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  5. Steg 5

    Lägg morötter, paprika, ärtor och kyckling på riset i ugnsformen och tillaga ytterligare 20 minuter utan folie, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
  6. Steg 6

    Strimla salladslöken.
  7. Steg 7

    Knäck och vispa ihop äggen med sojan.
  8. Steg 8

    Lägg upp kycklingen på en tallrik.
  9. Steg 9

    Blanda äggen i riset och tillaga i ytterligare 5 minuter i ugnen. Lägg på kycklingen, strö över salladslöken och servera, gärna med ostronsås eller majonnäs.