Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 50,00 kr
Ugnsomelett med varmrökt lax

Ugnsomelett med varmrökt lax

Av ICA Köket
Publicerat den 09 mars 2009
Vill du lyxa till det lite så testa att göra en omelett med varmrökt lax i ugn. Supergott, enkelt och passar utmärkt att servera tillsammans med en härlig sallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 purjolök (ca 400 g)
  • 2 msk olja
  • 10 ägg
  • 150 g naturell cream cheese
  • 1½ dl mjölk
  • 1 kruka dill
  • 300 g varmrökt lax utan skinn och ben, gärna i bitar
  • salladsmix

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 150°C.
  2. Steg 2

    Ansa, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i oljan i en stekpanna, utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Vispa ihop ägg, färskost, mjölk. Grovhacka och rör ner dillen. Salta och peppra efter smak
  4. Steg 4

    Bryt laxen i mindre bitar, om den är hel i bit, och blanda försiktig med purjolöken. Fördela blandningen i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm. Häll över äggsmeten.
  5. Steg 5

    Ställ in i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller tills äggstanningen stannat. Låt svalna en stund före servering.
  6. Steg 6

    Servera omeletten med sallad.