
Medelhavsgrönsaker med mozzarella
Av Buffé
Publicerat den 04 februari 2019
Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 1 zucchini
- 1 fänkål
- 1 röd paprika
- 10 champinjoner
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 2 msk olivolja
- 2 mozzarella (à 125 g)
- 1/2 dl solrosfrön
- 2 msk balsamicovinäger
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.Steg 2
Ansa och skär zucchini i ca 2x2 cm tärningar. Ansa, dela och skär ut rotstocken och strimla fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm strimlor. Dela champinjonerna i halvor. Hacka rosmarinen grovt.Steg 3
Blanda grönsakerna med olivolja och rosmarin. Smak sätt med salt och peppar. Lägg grönsakerna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.Steg 4
Skär mozzarellan i ca 1x1 cm tärningar. Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna.Steg 5
Strö mozzarellaosten och solrosfröna på de varma grönsakerna, ringla över balsamicovinäger.Steg 6
Till servering: Servera grönsakerna med lufttorkad skinka, bröd och oliver.