
Enkel jordgubbstårta
Av Buffé
Publicerat den 16 maj 2022
En lika enkel som god tårta att bjuda på under våren och sommarens alla festliga tillfällen. För en syrlig twist – bred på lemon curd på kakbotten innan du toppar med grädden.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl färska jordgubbar
- 2 msk koncentrerad flädersaft
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- färsk mynta
- florsocker
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke.Steg 3
Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet.Steg 4
Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 25x35 cm. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna.Steg 5
Ansa och kvarta jordgubbarna och blanda med flädersaften.Steg 6
Vispa grädden med vaniljsockret.Steg 7
Garnering: Bred grädden på botten och toppa med jordgubbar, mynta och pudra över florsocker.