- Recept
- Alla samlingar
- Pannkaks- och våffelrecept
Enkel japansk kålpannkaka
Enkel japansk kålpannkaka
Av ICA Köket
Publicerat den 02 maj 2022
Snabblagad japansk kålpannkaka som passar perfekt till lunch eller kanske helgens brunch. Toppa den krispigt stekta pannkakan med fräsch salladslök, majonnäs, lite japansk soja samt gärna furikake.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
2Portioner
Ingredienser
- 150 g vitkål
- 3 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- ½ krm bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk olja
- 1 finstrimlad salladslök
- 2 msk majonnäs
- japansk soja
- 1 tsk rostade sesamfrön
Gör så här
Steg 1
Finstrimla vitkålen, gärna på en mandolin. Vispa ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och kålen.Steg 2
Värm olja i en stekpanna och häll i ca 2 dl smet (för 2 port). Stek tills pannkakan är gyllenbrun och frasig, vänd sedan och stek på andra sidan. Stek den andra pannkakan på samma sätt.Steg 3
Till servering: Strimla salladslöken fint. Lägg upp pannkakan på en tallrik och ringla över majonnäs, soja, salladslök och furikake eller sesamfrö.