- Recept
- Alla samlingar
- Enkla recept
Grekisk plåt
Grekisk plåt
Av ICA Köket
Publicerat den 11 december 2019
Vardagsmat när den är som bäst, där allt lagas på en plåt för minimalt med disk. Här en pytt med grekiska smaker och ingredienser som potatis, lammkorv, oliver, oregano, rödlök och fetaost.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g fast potatis
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 2 msk olja
- 2 tsk torkad oregano
- 300 g lammkorv
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 150 g fetaost
- tzatziki
- färsk oregano (att strö över)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skär potatisen i bitar. Häll av och skölj kikärterna, torka torra med hushållspapper. Lägg potatis, kikärter och oliver på en plåt och blanda med olja, oregano och salt.Steg 3
Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Skär lammkorven i bitar och lägg på plåten. Ställ in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.Steg 4
Skala och skiva löken tunt. Tärna tomaterna. Toppa plåten med rödlök, tomater och smulad fetaost.Steg 5
Tillbehör: Servera med tzatziki.