- Recept
- Alla samlingar
- Plockmatsrecept
Ljummen gnocchisallad med citrondressing
Ljummen gnocchisallad med citrondressing
Av Buffé
Publicerat den 20 mars 2024
Broccoli och gnocchi utgör basen i denna enkla och fräscha vardagsrätt som görs i en och samma panna. Ringla över en god citrondressing, blanda ner rucola och basilika, toppa med parmesan och vips så är middagen klar! Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g broccoli
- 2 vitlöksklyftor
- ½ msk finrivet citronskal
- 1 tsk honung
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 500 g färsk gnocchi
- 2 msk smör
- 65 g ruccola
- ½ kruka basilika
- 1 dl parmesan
Gör så här
Steg 1
Bryt broccolin i små buketter. Skala stammen och strimla den fint. Skala och skiva vitlöksklyftorna.Steg 2
Rör ihop citronskal och -juice, honung, 2 msk av oljan (för 4 port), salt och peppar till en dressing. Blanda ner den strimlade broccolistammen i dressingen.Steg 3
Stek broccolibuketterna, vitlök och gnocchi i smör och resten av oljan i en stor stekpanna ca 4 minuter tills gnocchin fått färg.Steg 4
Blanda ner dressing, rucola och basilikablad i pannan. Toppa med parmesan.