
Kebabspett
Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
Smakrika kebabspett där kryddorna spiskummin, cayennepeppar och paprika får sätta smak på nötfärsen. Hacka också lite persilja i färsen för en extra god dimension. Trä upp kebaberna på spett och grilla dem över glöden för bästa smak.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 kruka persilja
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm cayennepeppar
- 8 grillspett
Gör så här
Steg 1
Blanda färsen och saltet ordentligt.Steg 2
Pressa i vitlöken och hacka och rör i persiljan och resten av kryddorna.Steg 3
Forma till 8 kebaber (för 8 spett) och trä upp dem på spett.Steg 4
Grilla ca 4 minuter per sida eller mitt i ugnen på 250°C i ca 12 minuter, eller tills köttets innertemperatur är 70°C.