Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
En liten kastrull med Chilibearnaisesås, kastrullen står på ettbord av grå sten, en beige linneservett ligger till vänster om kastrullen. En sked är i såsen.

Chilibearnaise

Av ICA Köket
Publicerat den 14 juni 2022
Vill du ha en krämig, het och smakrik sås till ditt grillade kött? Då ska du göra din egna gudomliga chilibearnaisesås! Smaksatt med persilja, dragon och sambal oelek kvalar den in på såstoppen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 3 stjälkar persilja
  • 3 stjälkar färsk dragon
  • 1 schalottenlök
  • 2 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 2 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 - 3 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Steg 1

    Smält smöret och ta från värmen.
  2. Steg 2

    Plocka persiljan och dragonbladen från stjälkarna. Hacka örtbladen fint. Lägg stjälkarna i en kastrull. Skala och hacka löken grovt och lägg i kastrullen tillsammans med vinäger och vatten. Koka upp och låt koka ca 30 sekunder. Sila ner i en tjockbottnad kastrull.
  3. Steg 3

    Tillsätt äggulorna i vinägerkoket och vispa ihop. Värm på medelvärme till ca 65°C under vispning. Sänk temperaturen och tillsätt smöret droppvis under konstant vispning.
  4. Steg 4

    Ta av kastrullen från plattan och vispa ner dijonsenap, worcestershiresås, sambal oelek och örter. Smaka av med salt.