- Recept
- Alla samlingar
- Grillsåser
Chilibearnaise

Chilibearnaise
Av ICA Köket
Publicerat den 14 juni 2022
Vill du ha en krämig, het och smakrik sås till ditt grillade kött? Då ska du göra din egna gudomliga chilibearnaisesås! Smaksatt med persilja, dragon och sambal oelek kvalar den in på såstoppen.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 300 g smör
- 3 stjälkar persilja
- 3 stjälkar färsk dragon
- 1 schalottenlök
- 2 1/2 msk rödvinsvinäger
- 2 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk worcestershiresås
- 2 - 3 tsk sambal oelek
Gör så här
Steg 1
Smält smöret och ta från värmen.Steg 2
Plocka persiljan och dragonbladen från stjälkarna. Hacka örtbladen fint. Lägg stjälkarna i en kastrull. Skala och hacka löken grovt och lägg i kastrullen tillsammans med vinäger och vatten. Koka upp och låt koka ca 30 sekunder. Sila ner i en tjockbottnad kastrull.Steg 3
Tillsätt äggulorna i vinägerkoket och vispa ihop. Värm på medelvärme till ca 65°C under vispning. Sänk temperaturen och tillsätt smöret droppvis under konstant vispning.Steg 4
Ta av kastrullen från plattan och vispa ner dijonsenap, worcestershiresås, sambal oelek och örter. Smaka av med salt.