- Recept
- Alla samlingar
- Grillsåser
Grönpepparsås

Grönpepparsås
Av ICA Köket
Publicerat den 05 november 2018
Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 1 msk smör
- 1 msk grönpeppar i lag
- 2 msk konjak
- 2 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Steg 1
Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret på svag värme tills löken blivit genomskinlig. Krossa pepparkornen och låt dem fräsa med någon minut. Häll i konjaken och låt den koka upp.Steg 2
Rör ner fond och grädde. Blanda majstärkelsen med vattnet och rör ner i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.