Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Grönpepparås i en skål som står på en vit tallrik. På tallriken ligger 2 stycken scarlottenlökar samt en sked med grönpeppar i. Det ligger 4 stycken scharlottenlökar med skal på till vänster om tallriken.

Grönpepparsås

Av ICA Köket
Publicerat den 05 november 2018
Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • 2 msk konjak
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret på svag värme tills löken blivit genomskinlig. Krossa pepparkornen och låt dem fräsa med någon minut. Häll i konjaken och låt den koka upp.
  2. Steg 2

    Rör ner fond och grädde. Blanda majstärkelsen med vattnet och rör ner i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.