Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 juli 2025
Kyckling med coleslaw och rostad potatis, välkända smaker som tillsammans är oslagbara. Potatisen tillagas i ugnen där den får en fin gyllenbrun färg. Stek kycklingen tillsammans med vitlök innan den också gör sällskap i ugnen. Då med penslad sojahonung och timjan över sig. Serveras med en krispig coleslaw.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olja
  • 8 kycklinglår
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 275 g råkostsallad
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Steg 2

    Rostad potatis: Borsta, skölj och skär potatisen i halvor. Blanda dem med 1 msk olja, krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter.
  • Steg 3

    Kyckling: Stek kycklinglåren i 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med krossad vitlök tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar.
  • Steg 4

    Lägg dem i samma långpanna som potatisen och pensla dem med soja och honung och krydda med timjan. Sätt in mitt i ugnen med potatisen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  • Steg 5

    Coleslaw: Blanda crème fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen. Hacka persiljan och vänd ner.
  • Steg 6

    Servera kycklingen med potatis och coleslaw.