
Kyckling med coleslaw och rostad potatis
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 juli 2025
Kyckling med coleslaw och rostad potatis, välkända smaker som tillsammans är oslagbara. Potatisen tillagas i ugnen där den får en fin gyllenbrun färg. Stek kycklingen tillsammans med vitlök innan den också gör sällskap i ugnen. Då med penslad sojahonung och timjan över sig. Serveras med en krispig coleslaw.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 2 msk olja
- 8 kycklinglår
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- 1 tsk timjan
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk chilisås
- 275 g råkostsallad
- 1/2 kruka persilja
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.Steg 2
Rostad potatis: Borsta, skölj och skär potatisen i halvor. Blanda dem med 1 msk olja, krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter.Steg 3
Kyckling: Stek kycklinglåren i 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med krossad vitlök tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Lägg dem i samma långpanna som potatisen och pensla dem med soja och honung och krydda med timjan. Sätt in mitt i ugnen med potatisen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.Steg 5
Coleslaw: Blanda crème fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen. Hacka persiljan och vänd ner.Steg 6
Servera kycklingen med potatis och coleslaw.